Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Тимови за одговор при катастрофи

ТИМ ЗА ОДГОВОР ПРИ КАТАСТРОФИ
Тимот за одговор при катастрофи претставува специјализирана форма на делување на Црвен крст на град Скопје во случај на елементарна непогода на територијата на градот Скопје. Tимот е составен од 30 волонтери  кои се способени за давање на Прва помош,транспорт на повредени, проценка на терен, камп населба и логистика. Во самиот тим волонтираат и лекари  и друг медицински персонал.Црвениот крст на град Скопје преку едукативни семинари,работни средби и тренинзи работи на контуинирано подигање на нивото на стручнооспособување.Тимот за одговор при катастрофи  го води командант и заменик на командантот кој се бираат од редовите на волонтерите.

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE