Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Волшебно велигденско дрво

Црвен крст на град Скопје во соработка со Рамстор мол и оваа година го организираат настанот Волшебно велигденско дрво за корисниците од дневниот центар за лица со посебни потреби Капиштец. Тие заедно со волонтерите од Црвен крст ги запишаа желбите кои се закачени на дрвото кое е поставено на влезот на трговскиот Рамстор мол. Сите хумани граѓани и општестено одговорни компании имаат можност да одберат некој од лампионите во форма на јајце и да допринесат за среќата на овие лица. Активноста е во рамките на проектот за поддршка и социјализација на деца и младинци со посебни потреби поддржан од а.д Комерцијална банка, каде Црвен крст на град Скопје 9 година по ред реализира различни активности со цел олеснување на животот и потребите на овие лица и нивна полесна интеграција во општеството.

Доделувањето на подароците ќе биде на 4 април  во 11:00 часот во просториите на ТЦ Рамстор.

15.03.2018

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE