Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Обука за постапување со лица со оштетен вид

Во рамките на Центарот за поддршка на лица со оштетен вид на 09.03.2018 година се реализираше тренинг / обука за постапување со лица со оштетен вид наменета за волонтерите на Клубот на млади при Црвен крст на град Скопје и волонтерите од Центарот за поддршка на лица со оштетен вид. Обуката ја реализираа специјален едукатор и стручната служба на Центарот.

Целта на обуката беше волонтерите да се обучат како да постапуваат со слепите лица и лицата со оштетен вид и како да им помогнат при секојдневните акивности. Волонтерите кои се обучија ќе бидат вклучени во активностите на Центарот за поддршка на лица со оштетен вид во различни работилници и активности кои ќе ги презентираат за подобрување на вештините и степенот на едукација на лицата со оштетен вид, како и подигнување на јавната свест за потребите и проблемите со кои се соочуваат овие лица во оштеството.

Центарот за поддршка на лица со оштетен вид се имплементира во рамките на „Проектот на УСАИД и ЛЦИФ за деца со пречки во видот“.

13.03.2018

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE