Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

РАБОТИЛНИЦА "МЗМП"

Реализирана работилница со претставници од Македонско здружение на млади правници (МЗМП) за информативно правно советување за остварување на правата на лицата со оштетен вид и различни додатоци

            На 25.01.2018 со почеток во 14:00 часот реализирана е неколку часовна работилница со претставници од Македонското здружение на млади правници, Извршен одбор на Националниот Сојуз на Слепите на РМ, лицата со оштетен вид и родители на лицата со оштетен вид корисници на Центарот за поддршка на лица со оштетен вид.

            На работилницата се зборуваше за типовите на помош кои им следуваат на децата согласно Законот за заштита на деца, односно – детски додаток, посебен додаток, родителски додаток за трето дете, а особен акцент на правото на посебен додаток. Во понатамошната дискусија произлегоа повеќе прашања кои се однесуваат на правата на лицата со оштетен вид а кои не се покриени со Законот за социјална заштита на децата, кои во иднина ќе бидат решавани со организирање на информативни средби на различни теми од областа на правото.

            Оваа работилница е третата од петте модули предвидени да се реализираат во наредните неколку месеци за личен раст и развој на лицата со оштетен вид и за лобирање за остварување на правата на лицата со оштетен вид.

            Центарот за поддршка на лица со оштетен вид при Црвен крст на град Скопје се реализира во рамките на прокетот на УСАИД и ЛЦИФ за деца со пречки во видот.

29.01.2018

29.01.2018 1

9.01.2018 2

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE