Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Василичарско дружење

Во пресрет на празникот Василица младите од Црвен крст на град Скопје традиционално го посетија и организираа забава за корисниците кои го посетуваат  центарот за церебрална парализа Капиштец.

Со огромна радост и многу насмевки лицата заедно со волонтерите ги пееја своите омилени песни . Имајќи во предвид  дека дружењата посебно  музичките работилници се многу важни за социјализацијата на овие лица за забавата и овојпат се погрижија учениците од средното музичко училиште Илија Николовски –Луј кои се чести посетители во центарот и преку нив  корисниците имаат можност да запознаваат различни инструменти и народни носии.

Оваа активност е дел од активностите кои се имплементираат преку проектот за поддршка и социјализација на лица со посебни потреби поддржан од Комерцијална банка.

12.01.2018

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE