Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Новогодишните пакети за бездомниците

По повод новогодишните празници на 29-ти Декември со почеток во 11.00 часот, Градоначалникот на град Скопје, г-дин Петре Шилегов, го посети Пунктот за бездомници на Црвен крст во Момин Поток и заедно со секретарот на Црвен крст на град Скопје г-ѓа Сузана Т.Пауновска  им поделија на 60-те корисниците на пунктот зимски пакети со топла облека.
Пунктот за бездомници на Црвен крст на град Скопје, кој функционира веќе 9-та година, нуди повеќе услуги за лицата кои немаат свој дом и има за цел да овозможи тие да ги остварат основните човекови права и да се реинтегрираат во општеството. Истиот е финансиски поддржан од Градот Скопје и повеќе компании и граѓани. Од 06 декември, заради студениот бран пунктотот е отворен 24 часа за бездомниците.

29.12.2017 paketi

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE