Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

САЕМ НА ЕУ ПРОЕКТИ

Саем на проекти реализирани во рамки на повеќегодишната Програма за развој на човечките ресурси 2007-2013

Црвениот крст на РМ/ Црвен крст на град Скопје, беше учесник на саемот на проекти реализирани во рамки на повеќегодишната Програма за развој на човечките ресурси 2007-2013, поддржан од Европската унија, како дел од финалниот настан за презентирање на резултатите остварени во трите приоритети на Програмата- вработување, образование и обуки и социјална инклузија. Истиот беше во организација на Министерството за финансии/ЦФЦД, Министерството за труд и социјална политика и Министерството за образование и наука.

Нашата организација, како изложувач, имаше свој штанд на кој беа поставени промотивните материјали од двата ИПА проекти финансирани од ЕУ, а имавме можност на сите заинтересирани кои го посетија штандот, да им ги споделиме резултатите и искуствата од имплементација на истите. На штандот, покрај проектните тимови, присутни беа и кориснички кои се здобија со обука низ проектните процеси, и споделија и лични искуства за позитивните промени кои влијаеле врз нив. Наш претставник учествуваше и на дебатата на тема социјална инклузија.

Црвениот крст на РМ/ Црвен крст на град Скопје во текот на 2016-2017 година, имплементираше два проекти финансирани од ЕУ и тоа „Креирање на можности за нови вработувања на жената“ во партнерство со НВО Хуманост и „Преземи акција за подобра конкурентност на пазарот на труд“ во партнерство со Занаетчиската комора на град Скопје. Во рамки на двата проекти беа обучени вкупно 64 долгорочно невработени лица.

05.12.2017

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE