Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Работилница со волонтери од European Voluntary Service од ALDA Скопје и корисници од сликарска работилница

Во рамките на проектот „Дневен центар за стари лица и центар за давање помош во домашни услови“ во Црвен крст на град Скопје, една од активностите која веќе 4 година континуирано се реализира е сликарската работилница. Во сликарската работилница, секој четврток учествуваат и создаваат уметнички творби 14 талентирани аматери корисници, кои ги насочува и надгледува проф. д-р. Стојче Тоциновски.Дневниот центар за стари лица во ДХО „Даре Џамбаз” самоинцијативно го посетија волонтери од Франција поточно од European Voluntary Service - ALDA (Европска асоцијација за локална демократија) од Скопје. Во период од 02.11.2017 до 09.11.2017 се реализираа две работилници за снимање на видео. Целта за снимање на видеото е колку корисниците се задоволни од сликарската работилница, нивни импресии за реализираните три изложби и првата ликовна колонија која се реализираше во месец окомври во едукативниот и рекреативен центар „Солферино” во Струга ,меѓусебната дружба и понатамошно реализирање на сликарската работилница.

01.12.2017

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE