Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

ЦКА-ПХВ финална работилница

Во рамките на Центарот за поддршка на лица со оштетен вид имплементиран од страна на Црвен крст на град Скопје како дел од „Проектот на УСАИД и ЛЦИФ за деца со пречки во видот“ се реализираше ЦКА-ПХВ финална работилница адаптирана за лицата со оштетен вид во едукативниот и рекреативен центар „Солферино“ – Струга од 3 до 5 Ноември.

Корисниците на центарот учествуваа во ПХВ програма со изработка на мали проекти за добробит на заедницата. По завршување на проектите, корисниците беа наградени со учество на ПХВ финална работилница. На работилницата учесниците ги презентираа своите проекти, учествуваа во различни вежби, организираа “ТВ Шоу” на кое сите дадоа свој придонес во изведување на драма, музички точки и сл. Активно се вклучија во дискусиите по секоја реализирана вежба со давање на позитивни примери за доброто на заедницата. Целта на оваа финална работилница беше да ги мотивираме младите кои учествуваа во изработка на овие проекти да продолжат понатаму да вложуваат во себе и да волонтираат за добробит на заедницата, а на тој начин да ги регрутираме како волонтери во Црвен крст на град Скопје.

Центарот за поддршка на лица со оштетен вид и понатаму ќе продолжи со изработка на мали проекти за добробит на заедницата заедно со учениците од училиштето ДУДРМОВ „Димитар Влахов” и корисниците на Центарот за поддршка на лицата со оштетен вид во рамките на ЦКА-ПХВ програмата.

08.11.2017

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE