Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Превенција од Трговија со луѓе

Црвен крст на град Скопје, преку Клубот на млади, се приклучи во глобалната иницијатива за борба против трговија со луѓе и одбележување на светскиот ден против трговија со луѓе.
Преку едукација, на две едукативни работилници, беа опфатени 50 волонтери од Клубот на млади на Црвен крст на град Скопје и средношколци од училишниот клуб за едукација и превенција во СУГС Шаип Јусуфи- Ш. Оризари. На едукативните работилници акцент се стави на подигнување на свеста кај младите за оваа појава, како и препознавање на механизмите за заштита од вовлекување во синџирот на трговија со луѓе.

07.11.2017prevencija od trgovija so luge2

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE