Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

ЦРВЕН КРСТ НА ГРАД СКОПЈЕ И ДРЖАВНА ЛОТАРИЈА НА МЕКЕДОНИЈА ВО ЗАЕДНИЧКА АКЦИЈА ЗА ПОМОШ НА ДЕЦАТА СО ОШТЕТЕН ВИД

ЦРВЕН КРСТ НА ГРАД СКОПЈЕ И ДРЖАВНА ЛОТАРИЈА НА МЕКЕДОНИЈА
ВО ЗАЕДНИЧКА АКЦИЈА ЗА ПОМОШ НА ДЕЦАТА СО ОШТЕТЕН ВИД

Црвен крст на град Скопје во соработка со Државна Лотарија на Македонија организира акција за прибрање на средства за набавка на звучни апаратчиња за мерење на шеќер во крвта за децата со оштетен вид. Преку игрите на среќа граѓаните на поставениот штанд на плоштадот Македонија можат да донираат за оваа цел. Преку оваа активност се прави и подигање на јавната свест во делот на здравствената превенција и т.н. “шеќерна“ болест а, во рамките на кампањата на ЦКГС – Животот е убав под 7. За поддршка на акцијата сите заинтересирани можат да се вклучат до 15ти ноември од 10-17ч на плоштадот Македонија каде волонтерите на Клуб на млади на ЦКГС информираат за акцијата.

25.10.2017

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE