Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Црвен крст и Американска амбасада во поддршка кон заедницата

Деветата Крводарителска и прехранбено собирна акција организирана во соработка со Американската амбасада заврши со одлични резултати. Рекордни 376 крводарители даруваа крв и на тој начин ја покажаа својата хуманост и дадоа допринос за заедницата. Се собра голема количина на храна и облека наменета за целните групи кои Црвениот крст на град Скопје ги поддржува во текот на целата година. Во акцијата беа вклучени 10 волонтери од Црвениот крст на град Скопје-Клуб 25, 10 волонтери од Црвениот крст Чаир, 15 професионалци од Институтот за Трансфузиона медицина и 10 преофесионалци од Црвениот крст. Ова година придонес во акцијата дадоа и Американските катчиња во Скопје, Тетово, Штип, Битола и Струга каде исто така беа организирани собирни акции. Традиционално на акцијата крв даруваа Американскиот Амбасадор г. Џес Бејли и Генералниот секретар на Црвениот крст на РМ г. Саит Саити. Благодарност до сите сите кои на било каков начин се вклучија во реализација на овој настан.

DSC 0054

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE