Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

HEALTH EXPO 2017

Работилница за здравствена превенција на Мировен Корпус и Црвен крст на град Скопје

Во периодот од 29-31.08.2017 во центарот за едукација Солферино, Струга се реализираше првиот по ред т.н. HEALTH EXPO семинар за здравствена превенција на Мировниот Корпус и Црвен крст на град Скопје. На истиот, учество земаа 30тина учесници од клубовите на Мирвниот Корпус од целата држава. Учесниците имаа можност да научат на интерактивен начин за превенција од NCD’s(некомуникациски болести), ХИВ и СИДА, канцер и прва помош. Исто така, беше реализирана и сесија за психо-социјална поддршка на млади. Овие млади се запонзаа малку повеќе со мисијата и активностите на Црвен крст преку дисеминациска сесија и непосредна комуникација со претставниците на Црвениот крст. Сесиите беа спроведени од страна на обучени предавачи доктори и присхотерапевт од Црвен крст и НВО од Св.Николе. Успешната работа од оваа одина ветува создавање на традиција во следните години.

07.09.2017

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE