Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА

КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА ПО ПОВОД

МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА РОМИТЕ 8 АПРИЛ

По повод Меѓународниот ден на Ромите – 8 Април, Клубот на млади на Црвен крст – Шуто Оризари преку Црвен крст на град Скопје, во соработка и поддршка на ЈЗУ Институтот на трансфузиона медицина на Република Македонија на 4 април 2017 година, вторник, во период од 9 – 14 часот организираше Крводарителска акција во просториите на Општина Шуто Оризари.

На акцијата се јавија 30 крводарители, од кои 16 даруваа крв, а 14 лица беа одбиени поради сезонска настинка, висок или низиок крвен притисок, тахикардија и сл.

Пред акцијата Клубот на млади на Црвен крст – Шуто Оризари, оддржа мотивациони крводарителски презентации во СУГС Шаип Јусуф, ОУ Браќа Рамиз Хамид и во Општината Шуто Оризари за вработените. Исто така беше информирано и локалното население преку флаери и плакати.

Настанот беше медиумски покриен од МТВ – ромската редакција и ТВ Шутел.

08.04.2017

08.04.2017.1

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE