Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Младите со оштетен вид дел од ЦКА-ПХВ програмата

Во рамките на Проектот на УСАИД и ЛЦИФ за деца со пречки во видот, а преку Центарот за поддршка на лица со оштетен вид на Црвен крст на град Скопје се организираа 3 ЦКА-ПХВ обуки. ЦКА-ПХВ програмата е национална алатка за регрутирање на волонтери и преку истата се обучуваат младите да изработуваат проекти за добробит на заедницата. Оваа година истата беше прилагодена на околу 23 лица со оштетен вид кои ќе изработуваат проекти за добробит на заедницата. Дел од децата се ученици на ДУРДМОВ ,,Димитар Влахов“, а останатите се посетители на Центарот за поддршка за лица со оштетен вид. Оваа активност има двонасочна цел т.е. од една страна пружање помош на заедницата, а од друга страна демонстрирање на способност и флексибилност на лицата со оштетен вид во околности кога условите се прилагодени согласно нивните потреби.

28.03.2017.1

28.03.2017.2

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE