Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Одбележување на Светски ден на туберколоза

Клуб на млади при Црвен крст на град Скопје се приклучи кон одбележување на Светскиот ден на туберколоза под мотото “Здружени да ја елеминираме туберкулозата-никој да не биде заборавен”. Пред спомен куќата на Мајка Тереза волонтерите делеа промотивни флаери, а имаше и штанд на кој секој случаен минувач имаше можност да го провери своето знаење и да одговори на квиз прашања поврзани со туберколозата. За сите заинтересирани кои се вклучија во активноста имаше пригодни подароци. Голем број на нашите сограѓани беа дел од ова активност и покажаа солидни знаења. Aктивноста се спроведува во соработка со Црвен крст на Р.Македонија а е поддржана од Министерство за здравство на РМ, во рамки на проектот ДОТС интервеции во РМ, финансиски поддржан од Глобалниот фонд.

28.03.2017 128.03.2017 2

 

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE