Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Волшебна елка на жеби

Водени од идејата дека секој човек,а посебно дете треба да се чувствува убаво и среќно за време на новогодишните празници Црвен крст на град Скопје во соработка со Ramstore Mall, ЈУ Меѓуопштински центар за социјална работа поддржани од а.д. Комерцијална банка по осми пат организира Новогодишен настан за децата без родителска грижа сместени во згрижувачки семејства.

На 05.12.2015г. тие ги запишаа своите новогодишни желби и заедно со волонтерите на Црвениот крст на град Скопје ги закачија на големата елка поставена во Ramstore Mall, а сите хумани граѓани можат да ја посетат Волшебната елка, да изберат лампион и да придонесат за среќата на некое од децата.

Во Ramsore Mall секој ден во период од 17.00 до 19.00 ќе бидат волонтери на Црвен крст кои ќе ги примаат подароците кои вие ќе ге купите или пак барајте ја Ана од Црвен крст на град Скопје на телефон 070/267-754 за цела координација и дополнителни информации.

Доделувањето на подароците ќе биде на 28.12.2015 година во Ramstore Mall со почеток во 11:00 часот.

Вашата поддршка ни е потребна.

elka1

elka2

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE