Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

АРХИВА НА НАСТАНИ 2016

Посета на Р.Србија и камповите за мигранти 14 – 16 Јули 2016

Делегација од 8 члена од Црвен крст на Р.Македонија, лица кои се ангажирани во двата транзитни центри во Р.Македонија, беа во студиска посета на Р.Србија од 14 до 16 јули 2016 година.

Повеќе...

Активности на Црвен крст на град Скопје во летниот период

Црвениот крст на град Скопје, со поддршка на град Скопје подготви акционен план кој опфаќа теренски активности во насока на справување со евентуални топлински бранови.

Повеќе...

Светскиот ден на бегалците

На 20 Јуни во организација на Црвен крст на град Скопје, под мотото‪ #‎WithRefugees беа реализирани повеќе активности во Зоолошка градина - Скопје,ТЦ Табановце - Куманово и ТЦ Винојуг - Гевгелија, Плоштад Македонија - Скопје и 10 општински организации на ЦК на РМ.

Повеќе...

Одбележан 14 Јуни - Светскиот ден на крводарителство

Под мотото  Крвта не спојува сите нас- Сподели живот, дарувај крв!, Црвениот крст на РМ, Црвен крст на град Скопје во соработка со Институтот за Трансфузиона медицина, и оваа година се вклучи во одбележување на 14 Јуни, Светски ден на крводарителство.

Повеќе...

Светски ден на згрижувачи

Црвен крст на град Скопје во соработка со Министерство за труд и социјална политика, ЈУ Меѓуопштински центар за социјална работа – Скопје со поддршка на Комерцијална банка имплементира годишна програма за социјализација на деца и млади со посебни потреби и деца сместени во згрижувачки семејства.

Повеќе...

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE