Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Вежба за спасување во Аџибадем Систина

На 18.05.2013 год вработените од клиничката болница " Аџибадем Систина "ја спроведоа вежбата за спасување во случај на пожар и покажаа дека можат да одговорат на сите предизвици во случај на вонредни и непредвидени состојби.

Болничкиот персонал покажа брза реакција и успешна евакуација на пациентите и сите присутни во болницата. Целата акција беше предводена од штабот за заштита и спасување на болницата спроведена во координација и поддршка на екипата на противпожарна за гаснење на пожар.

Вежбата е во согласност со Законот за заштита и спасување, се реализира во соработка со Дирекцијата за заштита и спасување, Противпожарната бригада и Црвениот крст.

На вежбата присутни беа и претставници од Министерството за здравство и градот Скопје
Црвениот крст на град Скопје учествуваше со свој тим за укажување прва помош и успешно ја изврши задачата која им беше доделена.

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE