Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Одбележана Неделата на хигиенизација со децата од заедницата на бегалците

Традиционално, Центарот за образование и поддршка на заедницата на бегалците секоја година ја одбележува Неделата на хигиенизација која е календарска активност на Црвен крст.

Оваа година беа организирани три активности по повод Неделата на хигиенизација.

Првата активност се реализираше на 15 април 2013 со засадување на 100тина цвеќиња заедно со децата од Едукативниот центар.

Со оваа активност децата допринесоа за поубава, поздрава и почиста околина. Следниот ден имаше  и тематско предавање во Едукативниот центар за децата.

Последната активност поврзана со Неделата на хигиенизација, се реализираше на Средно Водно во Центарот за едукација и рекреација „Даре Бомбол.“ Овде покрај децата од Шуто Оризари, беа вклучени и деца од заедницата на бегалците од скопските села Идризово, Трубарево и Инџиково.

При пристигнувањето на Средно Водно прво им беше оддржано интерактивно предавање од стана на едукатор од Едукативниот центар за поимот и суштината на хигиенизацијата.

Се зборуваше и за начини на однесување во природата и со природата. На последната активност беа вклучени вкупно 55 деца, на возраст од 5 – 20 годишна возраст.

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE