Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА ШЕГАТА И ЗАБАВАТА

Во рамките на проектот за социјализација на деца и млади со посебни потреби поддржан од Комерцијална банка а.д. , на 29.03  во просториите на креативниот центар во Зоолошката градина Скопје се реализираше креативна работилница, а потоа и прошетка низ ЗОО.

Истата беше во пресрет на 01 Април- Денот на шегата и забава. Со поддршка на волонтерите на Црвениот крст Скопје (клуб на млади) штитениците од Центарот за Церебрална парализа Капиштец изработуваа првоаприлски  маски.

Бидејќи работилницата беше во ЗОО градина, маските беа со ликови на животни, украсени со додатоци и многу креативни бои.

По завршувањето на работилницата, штитениците од Дневниот центар во придружба со волонтерите ги носеа изработените маски на 01 Април на мало дефиле организирано во дневниот центар.

Со оваа активност продолжуваме со дружба, социјализација и разубавување на секојдневието на лицата со Церебрална парализа во насока на олеснување на нивниот живот.

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE