Àðõèâà
 Àðõèâà 2007
 Àðõèâà 2008
 

   

 

 

 

 

 

 

 

Latest News
  Next 

24-08-2015

Мобилните тимови на Црвен крст со поддршка на УНХЦР, во континуитет имплементираат активности со цел намалување на ранливоста на мигрантите.

27-07-2015

            Црвен крст на град Скопје, општинска организација на Црвен крст Кисела вода во соработка со Институтот за Трансфузиона медицина традиционално, на 26 Јули организираше  крводарителска акција во знак на сеќавање на катастрофалниот земјотрес во Скопје, но и во знак на покажаната солидарност и хуманоста на нашите сограѓани.

21-07-2015

На ден 15.07.2015 во дневниот центар за стари лица во ДХО „Даре Џамбаз“ беше реализирана посета од страна на Генералниот Директор на ЕВН за Македонија г-дин Штефан Петер, претставници од Градот Скопје, Претседателот на СЗПМ г-дин Драги Арировски, претставници од МТСП, преставници од ЗДС, Генерален Секретар  на ЦКРМ г-дин Саит Саити.

14-07-2015

На 10.07.2015г. во Клубот ГЕМ(Менада) се промовираше првиот фестивалски краткометражен анимиран филм на Црвен крст на град Скопје изработен од страна на тројца волонтери од програмата Грижа за стари лица на Црвен крст на град Скопје.

13-07-2015

Доделувањето на ПХВ пехар за најуспешната општинска организација, односно општинска организација на Црвен крст којашто изработила најголем број на проекти оценети со сонце, веќе прерасна во една убава традиција.

07-07-2015

На 30ти јуни, на иницијатива на ООЦК Кочани, дисеминатор на Црвен крст на град Скопје оддржа две дисеминациски обуки.


25-06-2015

Во рамките на активностите поддржани од Комерцијална банка волонтерите од Клуб на млади при Црвен крст на град Скопје организираа музичка работилница за лицата од центарот за церебрална парализа Капиштец.

22-06-2015

Црвениот крст на град Скопје, со поддршка на град Скопје подготви акционен план кој опфаќа теренски активности во насока на справување со евентуални топлотни бранови.

22-06-2015

Со завршувањето на учебната година и со голема After school party почна со работа Аква паркот во Скопје. Посетителите и ова година ке можат да  најдат спас од летните горештини во еден од 10 тобогани, мрзлива река и базен со бранови што ги нуди Аква Паркот.


22-06-2015

По повод одбележувањето на Светскиот ден на бегалците 20 Јуни, Високиот Комесаријат за бегалци при Обединетите Нации (ОН) – Канцеларија во Скопје (УНХЦР) и Црвен крст на град Скопје во соработка со ООЦК Велес и ООЦК Ѓевгелија на ден 19.06.2015.


Video

This text will be replaced

 
 
 
 
 

 

 
 
    Copyright  Redcross-Skopje © 2014. All Rights Reserved